Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć stronkę z grą w Pokera online na wirtualne żetony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam....

a więc jak w temacie Jak stworzyć stronkę z grą w Pokera online na wirtualne żetony.

Wiele jest tematów jak postawić priv serwa na minecraft czy metin2 czy też inne gry ale nie potrafię znaleźć poradnika na temat gier karcianych typu poker itp... liczę na waszą pomoc......

Opublikowano

I was zdziwię. Z ciekawości postanowiłem zrobić i spróbować tylko w php + mysql... I wyszło b. dobrze ;) Nie ma jakiś pro animacji, ale też nie ma dużo pisania a działa dobrze ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

PHP + SQL + Action Script. + JQUERY< najlepiej by wyszło :)

Btw. Wirtualny Hazard jest w Polsce nie legalny, i grozi karą pozbawienia wolności o lat 10.

Zalicza się do tego, strony z pokerem/bilardem/brydzem online.

Opublikowano

@bnmbb

Odświeża odpowiednie div'y

@bartek93

Tak, gracz vs gracz (oczywiście przez internet :D)

@Tripix

Jeżeli gra jest w 100% za darmo to można taką posiadać.

Jak zrobię laya i troszkę poprawię to udostępnię i sobie pogramy ^^

Opublikowano

Jak to może równać się temu?

I was zdziwię. Z ciekawości postanowiłem zrobić i spróbować tylko w php + mysql... I wyszło b. dobrze ;) Nie ma jakiś pro animacji, ale też nie ma dużo pisania a działa dobrze ;)

@bartek93

Tak, gracz vs gracz (oczywiście przez internet :D)

To sobie przeczy co?

Opublikowano

@bartek93

Wszystko jest możliwe. Trochę poprawek / lay itp. i udostępnię i się przekonasz, że nie ma javy itp. ;)

Opublikowano

@Tripix

Jeżeli gra jest w 100% za darmo to można taką posiadać.

Hazard przez Internet jest w Polsce zakazany w ogóle.

107

§ 1. Kto wbrew przepisom ustawy lub warunkom koncesji lub zezwolenia urządza lub prowadzi grę losową, grę na automacie lub zakład wzajemny,

podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 3, albo obu tym karom łącznie.

§2. Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze losowej lub zagranicznym zakładzie wzajemnym.

§ 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu zabronionego określonego w § 1 lub 2 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej z organizowania zbiorowego uczestnictwa w grze losowej, grze na automacie lub zakładzie wzajemnym,

podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności, albo obu tym karom łącznie.

§4. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu zabronionego określonego w § 1 lub 2

podlega karze grzywny za wykroczenie skarbowe.

Żetowny wymienne na wirtualne pieniądze to też zbrodnia, i musisz mieć koncesję.

Opublikowano

O co Ci chodzi? Jeżeli gra jest darmowa i nie można na niej zarabiać (ma charakter edukacyjny) to jest legalna... I z tego co podałeś tam nic nie ma o wirtualnych grach hazardowych... Jeżeli tak byś chciał patrzeć to Facebook / nk.pl / gry.pl / ... są nie legalne...

/edit

Tu masz przykład gry hazardowej, która jest legalna... Gra jest dość stara a jakoś nadal się trzyma...

http://zaloz-sie.pl/

Opublikowano

Tak ale ty napisałeś że zrobisz to w samym PHP I SQL,

a do tego jest ci potrzebny jeszcze ajax :) wiec twoja wypowiedź się nie zgadza, na to chciałem ci zwrócic uwagę

Opublikowano

Świetnie że jesteście zainteresowani tematem i się udzielacie tylko prosił bym o konkrety ;) a nie same przegadywania kto co umie i w czym to zrobi może tak więcej konkretu mniej więcej w taki sposób proszę ling do plików z grą a tu link do poradnika jak wgrać na serwa a tu masz link do obsługi i edycji gry albo opisz krok po kroku jak zrobić taką grę:) a nie jak pięciolatki ja mam w domu autko a mój tata ma mercedesa :P pozdro dla wszystkich:)

Opublikowano

Php to nie jest język gdzie masz opisane wszystko w jednym poradniku... Jeżeli nie wiesz nawet jak wgrać pliki na serwer to nie bierz się za grę... A i myślisz, że ktoś Ci za darmo napisze gotowca pokera?

Opublikowano

Php to nie jest język gdzie masz opisane wszystko w jednym poradniku... Jeżeli nie wiesz nawet jak wgrać pliki na serwer to nie bierz się za grę... A i myślisz, że ktoś Ci za darmo napisze gotowca pokera?

Człowieku ogarnij się po to ktoś taki zabiera się za takie coś żeby się czegokolwiek nauczyć lub z chęci stworzenia czegoś jak bym wiedział to bym nie pisał na forum tylko bez zbędnych pomocników zabrał bym się za to i miał bym takiego gościa przemądrzałego głęboko gdzieś to tak jak byś napisał dziecku jak nie umiesz czytać to nie idź do 1 klasy najpierw się ogarnij później się udzielaj na forum ( Przemądrzałku :P )

Opublikowano

Używaj interpunkcji bo twoje zdania się bardzo ciężko czyta...

Człowieku ogarnij się po to ktoś taki zabiera się za takie coś żeby się czegokolwiek nauczyć lub z chęci stworzenia czegoś jak bym wiedział to bym nie pisał na forum [...]

Zacznij od nauczenia się podstaw php + mysql

http://php.net/manual/pl/index.php

http://dev.mysql.com/doc/

Potem looknij na skrypt jakiejś gry z gryviawww.pl i spróbuj ją "ogarnąć". Jeżeli ogarniesz to bd. umiał podstawy...

Wtedy napisz i podamy dalej...

Oczywiście używaj localhosta (np. xampp)

Opublikowano

A tak propo tego co napisałeś Gercik, nie wiem czy ktoś ci napiszę taką grę za free, a przynajmniej ja bym się nie wyśilał żeby ktoś miał z tego radochę, a po drugie może trochę szacunku dla krychy z 2 powodów: jest na tym forum dłużej od ciebie i na dodatek ma moda?

krycha1996: Możliwe, że jest ode mnie starszy, więc się mu nie dziwię. Trochę to dziwnie napisałem i go rozumiem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...